mandag 23. november 2009

Pai oppskrift

Som kompensasjon for lite blogging i helgen, har jeg tenkt å dele oppskriften på gårsdagens søndagsmiddag. Vi lagde stjerneløkpai, en deilig pai med masse godt oppi. Den er kanskje ikke super barnevennlig (eller ammevennlig om babyen reagerer på løk) fordi den inneholder mye løk, men her i huset digger 2 åringen den.

Stjerneløkpai

Ingredienser:
3 dl hvetemel
¼ ts salt
100 g smør
3 ss vann

400 g karbondedeig
1 finhakket løk
1 bunt vårløk
1 båt hvitløk
2 ss smør /margarin
1 ts salt
½ ts pepper
1 ts tørket basilikum
12 stjerneløk
2 dl melk
2 egg
2 ss revet ost

Fremgangsmåte:
Smuldre smør med melet og tilsett salt og vann. Elt deigen sammen og la den ligge kaldt mens du gjør klar fyllet.
Rens og finhakk løk, vårløk og hvitløk og fres det i en stekepanne sammen med kjøttdeigen. Tilsett salt, pepper og urter.
Trykk deigen ut i en smurt paiform. Prikk deigen med en gaffel. Forstek paibunnen på 200° C i ca. 10 minutter.
Fordel fyllet i paiskallet og sett stjerneløken oppi med toppene opp. Bland sammen melk, egg og revet ost og hell over i paien.
Stek paien på nederste rille til eggeblandingen har stivnet og paien/osten har fått en fin gyllen farge, ca. 30 minutter.


Den er like god på hverdager som til søndagsmiddagen. Velbekomme!

3 kommentarer:

  1. Det ser kjempenam ut! Jeg er veldig glad i løk, men 3-åringen kan ikke fordra det. :(

    Emma

    SvarSlett
  2. Den saa da helt fantastisk ut! Et lite stykke kunstverk det der maa jeg si. Elsker lök selv og Marcus spiser det meste han blir servert saa det hadde kanskje funket her i huset bortsett fra at jeg aldri har sett stjernelök för her i Spania?!
    Ha en fin ettermiddag:)

    SvarSlett
  3. Jeg kommer neste gang den paien står på bordet - ok?

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails