søndag 11. oktober 2009

Eplemuffins

Oktober er den store bursdagsmåneden i familien her, og i dag er den travleste dagen av dem alle. Pappa, niesen og svigerinnen min har alle bursdag i dag. GRATULERER MED DAGEN! ;)
Mange bursdager (8 i nærmeste krets på 14 dager!!) på kort tid krever litt kreative løsninger. For eksempel har storebror og jeg i år laget noen av kortene selv! :-) (dere som ikke har fått kortene deres enda får lukke øynene...)

Legg særlig merke til søte små fingre nederst i hjørnet. Storebror var så fornøyd med kortene at han knapt kunne la de ligge i ro mens jeg tok bilder av dem! He he...

I tillegg har vi i dag laget bursdagsmuffins til pappa. Han er veldig glad i pingviner og derfor ble det eplemuffins i utrolig søte pingvinformer. Veldig lettvinte og knall gode ble de også!


Her oppskriften:
2 egg
1 1/2 dl sukker
100 g smør
1 1/2 dl hvetemel
1 dl havremel
1 ts bakepulver
2 epler

Fremgangsmåte:
Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl litt. Tilsett mel, bakepulver og det avkjølte smøret i eggedosisen. Rens og del eplene i passe biter. (Jeg lager båter og deler de i biter, for da er de enkle å "stikke" ned i formene).
Sett muffinsformene i et muffinsbrett, og fyll de 3/4 fulle. Stikk så eplebitene ned i røren, og strø over med kanel og sukker. Stek muffinsene midt i ovnen ved 225 °C i ca 10 minutter. Avkjøl på rist, og server til noen du er glad i! ;)

4 kommentarer:

 1. Glemte å lukke øynene... kortene ser kjempefine ut! Og kakene... NAM!!

  SvarSlett
 2. Så gode muffinsene så ut:) Må prøves. Takk! Ha en kveld

  SvarSlett
 3. Kakene var VELDIG gode :-) NamNam!

  SvarSlett
 4. Muffinsene var kjempegode og søte i pingvinformene! Morfar og jeg nøt kakene og koste oss med besøket :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails