tirsdag 29. desember 2009

Har du lyst, har du lov

Så vidt jeg vet er det ikke noen lov mot å bake julekaker i romjulen. Nå mener jeg ikke at man skal vente med å bake kakene til man har fri i julen, men det har seg sånn at vi har spist opp alle safranskorpene vi bakte før jul, og vi har sååååå lyst på flere - så da baker vi noen flere! :-)
Det var Emma med denne bloggen som tipset om oppskriften tidligere i desember, og fordi oppskriften er hentet fra svensk oppskrift side er oppskriften på svensk. De er enkle å lage og VELDIG gode, så har du lyst har du lov! ;)


Bildet er lånt fra oppskriftsidene til tv4.se, der oppskriften også er fra.

Supergoda saffransskorpor
Ingredienser
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

1 kommentar:

  1. Nei men se der! Ja de skorpene er sykt gode! Må nesten kjøpe mer safran!

    klem
    Emma

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails