tirsdag 12. januar 2010

Frosne rør...

ÅNEI, tenkte jeg i går da jeg leste dette innlegget hos Emma om at de hadde fått frosne rør på badet. En liten time senere hørte jeg merkelig lyder da jeg startet vaskemaskinen min... Gjett hva? Dessverre var det frosne rør her også. :(
Heldigvis var det "bare" på vaskerommet, og heldigvis hadde jeg plukket opp noen gode tips hos Emma så jeg kjørte opp varmen der inne. Da min kjære kom fra jobb fikk han lokalisert problemet og med litt hjelp fra en kamerat åpnet de inspeksjonsluken og fikk sjekket rørene i krypkjelleren og fant ut at proppen trolig satt i etasjeskillet mellom vaskerommet og krypkjelleren! Etter noen timer med tropevarme der inne ble alt tipp-topp igjen! Snakk om hell i uhell, at det var nettopp i går jeg hadde lært smarte rørleggertips i blogglandia. :-)


I kampens hete (eller skal jeg ski kulde? Ho ho...) ble det ikke tatt noe bilde av redningsaksjonen, så her er et gammelt bilde av bamsevasking.

Proppen må ha kommet i løpet av helgen, for jeg vasket tøy fredag og da var det ikke noe problem. Det som var litt kjipt var at pga sprengkulden har jeg vært inne og sjekket at vi hadde trykk på vannet i vasken hver dag jeg ikke har vasket tøy, og det gjorde jeg også i helgen. Men det vannet som kom i helgen har antagelig kommet fra varmtvannstanken som står et annet sted uten frosne rør.
Har lest at det hittil i år er registret skader for mellom 200 og 300 millioner kroner pga frosne rør!! Heldigvis slapp vi billig unna denne gangen. Så lærdommen fra dette er at man ikke bare skal sjekke om det er vann, men også at det vannet som er der kommer fra riktig sted!
Det er jammen ikke hver dag jeg er sååå takknemlig for at jeg kan vaske tøy, men i dag vasker jeg tøy med største glede. ;)

1 kommentar:

  1. Et annet godt råd er også å la en kran på vaskerommet dryppe litt, da blir det ikke noe vann som står stille og kan fryse. Mor

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails