torsdag 7. januar 2010

Ostekake med blåbær

Her kommer oppskriften på ostekaken min. Den er lett å lage, og veldig god. Ostekake kan lages med alle mulige smaker, og denne med blåbær (helst STORE amerikanske) er blitt mitt varemerke. Venninnen min som har æren bak resten av oppskriften bruker sitron gele der jeg bruker blåbær gele og dropper bærene, det er også veldig godt og helt annerledes. Smaken kan lett varieres ved å bytte smak på geleen som brukes.

Ostekake med blåbær

1 pk Bixit kjeks med sjokolade
110 g margarin
250 g Philadelphia ost (naturell)
1 beger 20% rømme
110 g melis
1 ts vaniljesukker
2 pk gelepulver med blåbærsmak
3 dl kremfløte
Blåbær, helst store amerikanske

Knus kjeksen og bland den godt med smeltet margarin. Trykk blandingen jevnt utover bunnen på en stor springform, evt en springform-ring rett på et kakefat men i så fall vær sikker på at den er tett! Sett den i kjøleskapet.
Lag gele av den ene pakken, etter anvisningen på pakken men bruk bare 2,5 dl vann! Rør sammen ost, rømme, vanilje sukker og melis. (Melisen kan med fordel siktes, men det er ikke nødvendig) Stivpisk kremfløten. Når geleen er halvstiv (den kan være kald og flytende) blandes den forsiktig med kremen. Bland dette godt i ostemassen og rør inn noen av blåbærene. Hell massen i formen og sett den tilbake i kjøleskapet.
Lag gele av den andre pakken, bruk 5 dl vann. Når geleen er halvstiv helles den oppå kaka. Pynt med ønsket menge blåbær i gelelokket. (Kaken bør være ganske stiv når gelelokket helles på.) La gelelokket stivne helt før servering. Kaken kan gjerne lages en dag i forveien!Et par tips før du setter i gang:
Tips 1: Ha kjeksen i en brødpose, legg posen inni et kjøkkenhåndkle og knus med en kjevle eller morter
Tips 2: Ikke bruk kiwi eller ananas i kaken, for de gjør at geleen ikke stivner
Tips 3: Om du vil at kaken skal bli ferdig fortere, bruk mindre enn 5 dl vann i den siste geleen
Tips 4: Når du skal helle på gele-lokket, hell geleen via en skje som "sprer" geleen utover så du ikke lager "hull" i ostemassen når du heller på geleen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails