fredag 22. januar 2010

Kake plan

I morgen skal vi altså feire første runde av storebror sin bursdag, og jeg har sittet og fundert på hvordan kake vi skal bake. På 1 års dagen hans laget vi denne kule bassengkaken, den var meget populær og veldig god! Hvem liker vel ikke sjokoladekake med gele, marsipan (bunnen på bassenget) og masse smågodt! Mmmm... :-)
I fjor hadde han bursdag midt mellom overtagelse på nytt hus og avlevering av gammel leilighet. Og høygravid med diverse plager og uten hvitevarer før noen dager før så ble det faktisk kjøpekake.

Så i år vil vi slå på stortromma igjen og lage en fin kake. Ettersom tog og særlig Thomas toget er favoritten tenkte vi å lage tog-tema på barnefesten, så da blir det prøvebaking av tog kake til familieselskapet i morgen.
Men på min søken etter tog kake på nettet kom jeg over mange flotte kaker. Sjekk feks ut denne bloggen, en hel blogg viet til å lage den perfekte Thomas tog kaken!! Imponerende!!

Bildet er lånt fra http://thomasthetankenginecake.blogspot.com/

Det finnes dessuten mange kakeformer som man kan lage tog kake i. Men selve dekoreringen er ganske avgjørende for å få et bra resultat i disse tror jeg.

Likevel har går vi for en mye enklere variant enn de over. Vårt elskede bursdagsbarn kan være ganske sta for tiden, så sjansen for at han skulle blånekte noen å skjære i toget hans på bursdagen hans er absolutt til stede! He he.. Vi har jo en 3åring da! ;) Så selv om jeg gjerne skulle prøvd meg på en skikkelig lekker kake, går vi for langpanne-tog-kake-verianten!
Nå lukter det sjokoladekake i helt bort i sofaen, så da nærmer vel kaken seg ferdig i ovnen og klar til utforming. Wish me luck! ;)

3 kommentarer:

 1. Good luck! Gleder meg til tantekake neste lørdag ;-)

  SvarSlett
 2. Saa koselig med laaang kommentar hos meg! Det varmer!
  Wow, hvilket ambisioest kakeprosjekt! Du er jammen toeff du! Tenker det blir en hoppende glad 3/aaring som faar spise tog paa bursdagen sin. Jeg hadde jo ogsaa planer om aa lage sjoeroeverskute til m sin bursdag, men til syvende og sist ble det en vanglig langpannekake... Hadde saa mange prosjekter paa gang samtidig og innsaa at jeg ikke hadde kapasitet... Jaja, han var veldig glad uansett!
  Jeg har alltid mye planer saann i forkant, men starter som regel for sent og da blir det bare stress. Skal jeg aldri laere...
  Ha en riktig herlig dag og LYKKE til med bakingen og besoeket!
  KLEM!

  SvarSlett
 3. Vi gleder oss til bursdag i dag, godt med kake uansett hvordan den ser ut! Det største er likevel å få være sammen med guttene som begge responderer med stor glede hver gang vi sees. Mormor og morfar

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails