tirsdag 9. februar 2010

Poteter og fiskekake-pinnsvin

Helt siden vi introduserte middagsmat for minsten har han konsekvent spyttet ut alt som inneholdt potet. Vi har forsøkt å mose, dele, blande og skjule poteten, men han har det ikke i munnen et sekund en gang før det kommer ut igjen... Med mottoet: om du smaker det mange nok ganger, SKAL du lære å like dette, så har vi prøvd om igjen og om igjen nesten hver dag. Og i går, helt ut av det blå så spiste han potet uten å grine på nesa. At poteten var av den aller beste typen, fløtegratinert med masse deilige godsaker i, hehe.. ja, det gjør ikke noe for han spiste den og LIKTE det!! Og hurra, i dag igjen spiste han potet (ikke fløtegratinert denne gangen da) til middag og ikke en rynke på nesen!! :-)
Må innrømme at det er ganske frustrerende å ha to gutter som er så like på mye, men akk så utrolig forskjellig på andre ting. Feks spiser storebror ALT. Han liker fårikål, blåmuggost, pinnekjøtt og lutfisk bare for å nevne noe. Men så kommer lillebror som ikke vil ha vanlig potet en gang, og sånne ferdig middagsglass kan du bare glemme. Han grøsser med hele kroppen bare han ser et sånn glass... Husker det var så praktisk med sånne glass når vi var på farten med storebror. Kanskje lillebror kan lære seg å like de også nå som potet-angsten er overvunnet?? ;)
Må forresten vise frem dagens middag:
våre helt selvlagde fiskekake-dyr!

Har noen ganger kjøpt fiskekaker formet som sjøstjerne og hai, men de er jo nesten dobbelt så dyre som vanlige fiskekaker. Så med litt inspirasjon hentet fra bloggen til den smarte matpakkemammaen kom jeg på at vi kunne stikke ut hvilke dyr og former vi ville med pepperkakeformer! :-) (synes selv jeg var ganske smart nå, men det er sikkert noe drevne mammaer har holdt på med lenge.. ja ja.)


Storebror var i hvert fall super fornøyd. Fiskekake-pinnsvin og fiskekake-sommerfugler smaker visstnok helt fortreffelig! ;)

1 kommentar:

  1. Det saa baade göy og godt ut! Jeg savner fiskekaker kjenner jeg... De gode med urter i... mums!
    Ikke lett aa faa tak i slik mat her. men skal absolutt pröve meg paa mer utstikksmat en dag. Pröver meg litt i Bento-stil naar det gaar tregt for Marcus, men det er ikke alltid det er en hit...
    Men jeg tror paa at man spiser mer naar det ser fint ut paa tallerkenen;)
    Ha en herlig kveld:)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails